citytheater

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Unkh – Live: Innerverse Album Presentation

27
May 2018
Sunday
De album release show van Unkh
Een crossover progressieve rockband met een mashup van electrorock, 80’s wave en 70’s progrock.
Met invloeden van: Muse, Radiohead, Soulwax, Pat Metheny, Steely Dan, Tool, Animal Collective, Talk Talk, King Crimson, Magma, Genesis, Frank Zappa en Rush
 

Houd je van 70’s prog, dan moet je UNKH gehoord hebben! De muziek van UNKH bevat al het goede van bands als Yes, Genesis, ELP en King Crimson en brengt dit naar de 21e eeuw.

Vier jeugdvrienden met een voorliefde voor progressieve rock met complexe arrangementen steken de koppen bij elkaar om nog één keer hun lang gekoesterde wens waar te maken; het vastleggen van hun muziek.

De voornamelijk door Jeroen Habraken geschreven nummers op het resulterende ‘Traveller’ (2014), zijn een mix van 70’s prog en 80’s new wave en worden goed ontvangen door onder andere ‘Background Magazine’, IO pages en ‘Progwereld’.

Optredens volgen met supports voor ‘North Atlantic Oscillation’, ‘Frequency Drift’ en ‘Anima Mundi’, waarbij de plek van gitarist Maarten Peerlings tijdelijk wordt ingevuld door Frits Appel.

Met Maarten Peerlings terug maakt de band z’n opwachting op het ‘Northern Prog’ festival in 2016. Nieuw materiaal is dan al te horen en dat resulteert in het aankomende album ‘Innerversia’ (2018).

Een album dat als thematiek eenzaamheid en verloren zijn heeft, beschouwd vanuit oogpunt van een ruimtereiziger. In het epische ‘Dreamcatcher’ worden alle vormen van (nachtelijke) rust en onrust muzikaal verwoord; classic prog!
Vijf tracks met elk hun individuele kwaliteit, maar ook met een gezamelijke sound, de UNKH sound!

Jeroen Habraken : vocals & keyboards & programming
Maarten Habraken : drums & vocals
Matthijs van Nahuijs : bass & pedals & vocals
Maarten Peerlings : guitars