citytheater

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

The Explosion Rockets

28
Apr 2018
Saturday
De Explosion Rockets is een Nederlandse rock-‘n-rollband die in verschillende formaties sedert 1959 in binnen- en buitenland actief is. Het repertoire bestaat uit de popmuziek van eind jaren vijftig en begin jaren zestig. De band heeft een eigen fanclub en is heden actief, zowel met hun eigen act als in het begeleiden van bekende rock-‘n-roll-artiesten.
 
In 1959 verkreeg de van oorsprong Vughtse band onder de naam The Jet Black Robbers snel bekendheid via talentenjachten en waren zij in een finaleronde te horen op Radio Luxemburg. Onder de nieuwe naam The Hurricane Rollers – met toestemming van de originele Hurricane Rollers – vervolgde onder leiding van sologitarist Bart Strik de band zich in de zeventiger jaren. Een periode van succes volgde met de toetreding van Savage Kalman, waarmee de band de naam Savage Kalman & The Explosion Rockets kreeg. Zij speelden tijdens Felix Meurders’ 100e radio-uitzending van The Rock ‘n’ Roll Methode en verschenen op nationale televisie als (gast)huisband bij een aflevering van de TROS Top 50. Begin jaren tachtig gaat de band uiteen, maar wordt heropgericht in 1985. Sindsdien speelt de band als The Explosion Rockets onafgebroken – met enige formatiewisselingen – tot op heden.
 

Tickets zijn te koop via onze website in de voorverkoop €10,- excl. servicekosten of bij Tabaktief Jan van Roessel, Schijndel